There was an error in this gadget

Friday, January 14, 2011

me yg bernama seperti yg diberi,ehehehe...

nah amik ko color merah...seperti yg terlihat itulah saya,

merah means terang,bleh nampak dr jauh walau org tu rabun sekalipun,sbb tu color trafic light tuk sign berhenti kerajaan satu dunia letak color merah sbb color merah mmg tujuan utk beri tanda pd ramai org STOP!berhenti,jgn teruskan kot ko terus gak alamatnya masuk doc la ko ngn keta2 ko skali,hehehe....

kann..jd color merah itu sy jdkan sbg lambang diri sy..tanya dan soal selidikla teman terdekat sy apa color diri sy sejak dulu?apa color yg akan sy gunakan tatkala membuat note time belajar?color apa yg plg byk ada dlm kehidupan sy?confirm mereka2 akan kata color MERAH LAH!!!!mazrah sinonim ngn color merah ok!!kannn..sia2 je teka color lain tuk diri sy confirm salah punyelah!!
  
Bukan apa,pilihan merah tu mmg bertepatan ngn sy,i like red!tp sejak kebelakangan kedewasaan ini kurang plak sy gayakan color merah dgn tubug dan diri sy,kenala plak kenakan dgn situasi kan??xkn sepanjang masa ber 'merah' je kan??so skang collection sy dah termasuk color2 lain,apa org kata "life is full of colors'" so sy sy corakkan hidup sy yg mendatang dgn berbagai2 color,tuk mewarnai kehidupan sy yg makin hari makin menarik dan happening.

lebih happening sbb sy punyai ramai kenalan yg sanggup bersusah dan senang dgn sy,walaupun sy ini bkn lah kenalan yg mereka kenal sejak berkurun walhal sy ni br mereka kenali xsampai setahun tp perkenalan kami lebih seperti kenalan lama yg rapat! thanks ALL mereka2 yg baca tentu faham di mana letaknya diri mereka dlm hati dan hidup saya!

hidup sy bukan lah bermotifkan utk membuat onar atau mencipta jurang dan sengketa,tp wujudnya sy sering di salah anggap kan oleh beberapa manusia yg sering menjadikan sy sebagai pengancam dan penghalang dalam hidup mereka,apalah singkatnya pemikiran dan tanggapan mereka kan??apalah salahnya jika hidup dan pergaulan sering di selang selikan dgn gurauan dan  jenaka,kerana begitulah sy,kosong tanpa gelak dan tawa,sunyi tanpa usikan dan gurauan,manusia apelah yg hanya hidup bersandarkan kebenaran yg berlandaskan kepalsuan???bukanlah bermakna sy sering melakukan kejahatan dan keburukan tp hidup mmg diklasifikasikan sbg singkat,apalah salahnya kita mencorak dan mengisi kehidupan yg singkat dgn segala kegembiraan dan keseronokan tapi bertepatan dgn batasan,jgn jadikan alasan hidup ini singkat mari warnai nya dgn keseronokan tanpa memikirkan baik dan buruknya apa yg kita lakukan...

erm....mungkin setiap pandangan dan pikiran setiap makhluk yg ALLAH jdkan amat berbeza,tetapi percayalah berbeza hanya sedekit selebihnya sama hanya kita yg angkuh dan bongkak sering membezakan diri kita dgn yg lainnya....sy punyai hidup yg simple tidak terlalu padat,sering menjadikan sesuatu yg terjadi dlm hidup sbg dugaan dan balasan tiap apa yg sy telah lakukan,tp percayalah sy tidak hipokrit,apa yg sy katakan ia,ia lah..apa yg sy kata kan tidak tidaklah...sy tidak suka mempermainkan dan tidak suka dipermainkan.....

itulah SITI NOR MAZRAH yg berbintikan AB HAMID

 

Thursday, January 13, 2011

heehehe..teringat nih...

dok teringat2 nih,dolu i pernah konon2 ala2 bersumpahla xmo ade blog,wakakaka...sbb i xmola dicop peniru or kenkonon nk ikut jejak langkah beliau,eh sopannya panggil beliau,ah lantakla ape salah hormat kat org walaupun org itu musuh i kann??

pernahla terbc pd komen2 beliau ttg i yg kenkonon kolot,kg n xtown!!kenkonon i xkn mampu atau kalo mampu pun i ni ala2 meniru langkah beliau sebagai blogger la konon,hehe..hello even i ni kurg pendedahan senang cite i ni rabun IT xsemestinya i xbleh learn kann??so sia2 mom n dad i (aicehceh..speaking london ko!!)hantar i blajar tinggi sampai degree nun kalo i ni slow learner kannn??i so fast learner u know cume i ni mimaliflamalifsin jer...yg lain2 i okeh normal jer...so now i dah ade blog n i dah tarik balik sumpah i tu,ape beliau nk kate kat i peduli kan lah kannn...beliau bkn mak pak i nk halang2 i kann..

so pd beliau dan sesape yg pernah pandang rendah pd i "U ARE SO WRONG" i the person yg pantang dicabar n pantang org usik i akan bertindak tp ikut maklumat la kann..gile la i if bertindak melulu tanpa usul periksa kann...

cukupla ko "melalak" kat sini,nk sambung poya2 plak!tata!!!=)

cabaran mu ku sahut

khas ku tujukan pd yg berkenaan...=) tau dah sape kan??ngeh3...kakak mmg kakak terbaik..pasti skrg sdg sibuk menggodam blog nye seperti daku jugak!!tp daku xdela sesibuk beliau sbb daku mls nk menyibukkan diri,sifat malas tu lame dah bersarang dlm jiwa daku ni hah!!starting my new life now on word ape aku kesah ape org nk kate kannn???my faith is not on your hand!!so me myself tentukan kannn! 

cukupla kot for now....al maklum im a busy lady boss kannn...dah jgn nk sentap2,jawatan lady boss tu bkn nk ku agong2kan,jawatan xbwk ke mane kan??yg ptg hati budi org duk usung sane sini...chill sudah!!